Priežiūra ir valymas Spausdinti Email
  • Po kiekvieno gaminimo, leiskite keptuvei atvėsti ir tada kruopščiai išvalykite.
  • Jei staiga įkišite karštą keptuvę į vandenį, galite nepataisomai ją deformuoti.
  • Jūsų GreenPanTM produktą yra labai lengva ir patogu valyti. Jei plausite indaplovėje, nelimpančio paviršiaus savybės gali būti pažeistos kieto vandens ir agresyvių ploviklių, naudojamų indaplovėse. Taigi, kad išsaugotumėte savo indą, mes rekomenduojame jį išplauti šiltu muilinu vandeniu, išskalauti ir nušluostyti minkštu rankšluosčiu ar virtuviniu popieriumi.
  • NENAUDOKITE metalinių ar nailoninių gremžtukų. Valykite tik šluoste ar minkšta kempinėle.
  • NENAUDOKITE cheminių orkaičių valiklių ar kitų valiklių, turinčių abrazyvinių dalelių ar balinančio chloro. Nebrūžinkite nelimpančio paviršiaus.
  • Jei ant nelimpančio paviršiaus atsirado juodų apnašų, tai tikriausiai dėl to, kad ilgai laikėte keptuvę ant didelės kaitros ir gaminote ant aliejaus ar riebalų, kurie susvyla aukštoje temperatūroje. Taip ant kepimo paviršiaus susidaro suanglėjusi aliejaus ir riebalų plėvelė. Tokie požymiai pagreitina keptuvės dangos nesvylančių savybių praradimą. Jeigu jau taip atsitiko, prašome išimti maistą iš keptuvės, įpilti truputį šilto vandens ir kelias minutes stipriai pavirinti. Toliau, išjunkite viryklę ir palikite keptuvę su karštu vandeniu atvėsti. Po tokio virinimo prikepę maisto likučiai lengviau išsiplaus.
  • Esant tvirtiems pridegimamas, užmerkite keptuvę su plovimo priemone kelioms valandoms ir po to kruopščiai išvalykite minkštu skudurėliu. Nebandykite valyti šių dėmių jokiais abrazyviniais valikliais, šiurkščiomis kempinėmis ar plieninių drožlių gremžtukais, nes taip pažeisite nesvylantį paviršių.
  • Visuomet padėkite saugojimui tik švarią keptuvę.
  • Normalu, kad ilgainiui atsiranda smulkūs paviršiaus ir spalvos pakitimai. Tai neturi įtakos indo veikimui, tik tamsios dėmės ir kiti pakitimai labiau matosi ant šviesiai pilko ThermolonTM paviršiaus. Tik reguliariai valoma keptuvė bus visuomet švari.
  • Normalu, kad smėlio keramikos danga yra jautresnė kai kurių patiekalų gaminimui. Ši danga yra saugi ir eko-draugiška, neturi jokių sintetinių polimerų - PTFE, todėl kepimo eigoje reikia atidžiau reguliuoti kaitinimą. Jeigu Jums kepimo metu truputį prikibo kepamas produktas, taip kai kuriais atvejais gali atsitikti, tačiau keptuvė išsiplaus nesunkiai. Be to rekomenduojame prieš kepimą ar kepimo metu nebarstyti ant patiekalų paprikos, imbiero, kurkumos miltelių ir/ar cukraus.
  • Halogeninės ir keraminės viryklės – pasirūpinkite, kad tarp viryklės paviršiaus ir GreenPanTM keptuvės nebūtų jokių nuosėdų ar maisto likučių, nes jie gali subraižyti ar užteršti keraminį viryklės paviršių ir/ar keptuvės dugną.