Puodas su dangčiu 2,3 L midijoms ir jūros gėrybėms

HI625002

• Kilmės šalis : Olandija
• Korpusas: 2 mm, plienas dengtas emale.
• Išmatavimai: H 12; 10 x Ø 18 cm., dugnas Ø 11 cm.
• Tūris: 2,3 L skiriama 1,2 kg midijų.
• Rankenos: metalinės.
• Galima plauti indaplovėje.
• Tinka visų tipų viryklėms, tai pat ir indukcinėms.
• Svoris: 0,775 kg.

Smulkiau

16,00 €

Pateikti užklausą

Apie prekę

Receptas:

Midijos su vyno ir grietinėlės padažu:
Reikės:
1 kg. midijų
10 - 15 g. sviesto.
pluoštelis svogūno laiškų
pluoštelis krapų ir petražolių
100 g. balto sauso vyno.
2 šaukštai grietinėlės.
Druskos ir pipirų
Paruošimo būdas:

1. Midijas pirma nuplaunam keletą kartų. Jei plaunant ir jas čiupinėjant bus tokių, kurios ir liks išsižioję, tai jas išmeskite. Ant geldelių būna tokie ūsai ir barzdelės, tai jas tiesiog nuplaukite ir su peiliuku ar žirklėm nuimkite. Kai visas jas išplausite,gerai nuvarvinkite.
2. Į puodą dėkite sviestą ir smulkintą česnaką, kai pakvips kepamu česnaku ir pradės kepti, bet nesvilti, dėkite svogūno laiškus ir po minutės jau dėkite midijas, užpilkite puse stiklinės vyno, įberkite žiupsnelį druskos, padidinkite ugnį ir uždenkite dangtį. P.S ruošiant, vandens papildomai pilti nereikia, papildomo skysčio atsiras iš pačių midijų.
3.Tegul viskas garuoja viduje, nenuėmę dangčio keletą kartų midijas papurtykite,ir palaukite 3-5 minutes, midijos pradės atsidarinėti, 6 minutę jau viską pabaigiam. Atidenkite, leiskite drėgmei garuoti ir supilkite krapus ir petražoles, ir grietinėlę, pamaišot ir patiekalas jau paruoštas.

Sultinys bus malonus – toks jūriškas ir egzotiškas. Valgyti siūloma pagal tradicinius būdus – su balta duona, bagete, arba keptomis bulvytėm. Valgote midijas rankomis, kaip šauktu pasinaudojant tuščia geldele. Na, o sultinį teks kabinti šaukštu.

Skanaus!

 

Charakteristikos

Paskirtis Jūros gėrybėms