Vyno ir baro reikmenys

Specialūs pasiūlymai

Taurės raudonajam vynui 2 vnt, 450 ml, ELEGANCE, ROYAL BOCH (Belgija)

17401

• Gamintojas: Royal BOCH (Belgija).
• Talpa: 450 ml raudonajam vynui.

• Matmenys: viršaus skersmuo 5,9 cm, max skersmuo 8,8 cm, aukštis 23,5 cm.
• Mežiaga: ypatingai skaidrus stiklas.
• Galima plauti indaplovėje.

• Taurės supakuotos balta/juoda dizaino dėžutėje po 2 vnt. - tinka dovanai.

--------------------------------

ROYAL BOCH ELEGANCE taurės raudonajam vynui turi ypatingai skaidrų stiklą, kuris ilgai išsaugo blizgesį. Elengance taurės gaminamos pagal Premium klasės taurių reikalavimus ir turi FINE RIM tobulos formos taurės kraštą. Jūsų lūpos net nepajaus šio itin švelnaus krašto ir galėsite neblaškomai mėgautis tik vyno aromatu ir skoniu.

Smulkiau

12,00 €

Pateikti užklausą

Apie prekę

ELEGANCE raudonojo vyno taurės yra talpiausios – didelis tūris leidžia lengviau atsiskleisti aromatui, sąlytis su dideliu deguonies kiekiu per keliolika minučių sušvelnina šiurkščius jauno vyno taninus; vynas, patekdamas į burną plačia srove užlieja visus receptorius lytėjimo pojūčiu, kuris yra viena svarbesnių raudonojo vyno skoninių savybių. Iš raudonojo vyno taurių galima gerti ir rimtus, ąžuole subrendusius, Reserve baltuosius vynus.

-----------------------------

Lietuvos someljė asociacija pataria:

Vyno gėrimo kultūra sparčiai vystosi. Daugeliui mūsų nebeužtenka žinoti, kad geriame baltąjį arba raudonąjį vyną. Norime GERO vyno. Todėl kyla reikalavimai ir indams – jie turi padėti vyno gerumui atsiskleisti, todėl taurės privalo atitikti bent keletą funkcinių reikalavimų:

- būti skaidrios (idealiu atveju neraižytos, nespalvotos, kuo plonesnio stiklo ar krištolo, kad neiškraipytų ar neslėptų vyno spalvos – ji teikia mums estetinį pasitenkinimą);

- sukoncentruotų vyno aromatą, neleistų jam išsklisti į aplinką, kol mes jo neatpažinome, nepasimėgavome, neįvertinome (todėl daugelis taurių yra šiek tiek uždaros – viršus siauresnis už burbulo vidurį);

- būti tokios formos ir dydžio, kad vyno temperatūra ir skonis nesikeistų nepageidaujama linkme per greitai (todėl laikome taurę už kojelės, baltąjį ir putojantį vyną pilame į mažesnes taures) ir būtų akcentuojami teigiami, o ne neigiami vyno bruožai (švelnų burgundišką raudonąjį galime visa burna gerti iš plačių taurių, tačiau rūgštų sausą, šaltą šampaną geriau lieti liežuvio viduriu iš siauros taurės).

Jeigu mėgstate įvairių rūšių vyną, tuomet bus sunku išsisukti su vienos formos taurių rinkiniu namuose. Pravartu turėti skirtingas taures baltajam, raudonajam ir putojančiam vynui  - kiekviename jų svarbūs kiti jusliniai aspektai.

Charakteristikos

Medžiaga / Danga Stiklas
Paskirtis Taurė raudonajam vynui
Savybės Galima plauti indaplovėje

Priedai