Vyno ir baro reikmenys

Taurės baltajam vynui 4 vnt, 398 ml, FONTIGNAC, STAUB Group (Prancūzija)

17188

• Gamintojas: STAUB Group (Prancūzija) -> ZWILLING GROUP (Vokietija).
• Talpa: 398 ml baltajam vynui.

• Matmenys: viršaus Ø 5,6 cm, max Ø 8,5 cm, aukštis 22,9 cm.
• Medžiaga: ypatingai skaidrus, tvirtas, kristalinis stiklas - "cristal glass".

• Korpusas: taurė ir kojelė nulieti be sujungimo - "pulled stem" technologija.
• Galima plauti indaplovėje, nesibraižo.

• Taurės supakuotos dėžutėje po 4 vnt. - tinka dovanai.

--------------------------------

FONTIGNAC taurės baltajam vynui turi ypatingai skaidrų kristalinį stiklą, kuris ilgai išsaugo blizgesį.

FONTIGNAC taurės gaminamos Vokietijos stiklo fabrike pagal Premium klasės reikalavimus ir turi dūžiui atsparų ploną taurės kraštą. Jūsų lūpos net nepajaus šio itin švelnaus krašto ir galėsite neblaškomai mėgautis tik vyno aromatu ir skoniu.

Smulkiau

8,00 €

-4,00 €

12,00 €

Pateikti užklausą

Apie prekę

FONTIGNAC baltojo vyno taurės – yra mažesnės nei raudonojo vyno, o jų forma labai panaši, kaip į skleistis pasiruošusios tulpės žiedo. Į mažesnę taurę pilame mažiau vyno, dažniau jo papildome, nes norime, kad baltasis vynas visada būtų kuo vėsesnis. Ant stalo ar prie jo verta turėti kibirėlį su vandenyje tirpstančiais ledukais, į jį įstatytame butelyje vynas visą laiką išliks reikiamai vėsus. Baltojo vyno taurės tūris turi būti ne tik mažesnis, tačiau svarbiausia, kad jos viršutinė dalis būtų siauresnė nei raudonojo vyno. Baltasisi vynas į burną turi lietis siaura srovele, nes šis yra šaltas ir gana rūgštus, tad geriant baltąjį vyną, geriau neerzinti burnos ertmės šonuose esančių rūgšties skonio receptorių. Iš baltojo vyno taurių geriame ir rožinį vyną, ir reikalui esant saldų ar net putojantį – visus vynus, kuriuos reikia vartoti atvėsintus.

-----------------------------

Lietuvos someljė asociacija pataria:

Vyno gėrimo kultūra sparčiai vystosi. Daugeliui mūsų nebeužtenka žinoti, kad geriame baltąjį arba raudonąjį vyną. Norime GERO vyno. Todėl kyla reikalavimai ir indams – jie turi padėti vyno gerumui atsiskleisti, todėl taurės privalo atitikti bent keletą funkcinių reikalavimų:

- būti skaidrios (idealiu atveju neraižytos, nespalvotos, kuo plonesnio stiklo ar krištolo, kad neiškraipytų ar neslėptų vyno spalvos – ji teikia mums estetinį pasitenkinimą);

- sukoncentruotų vyno aromatą, neleistų jam išsklisti į aplinką, kol mes jo neatpažinome, nepasimėgavome, neįvertinome (todėl daugelis taurių yra šiek tiek uždaros – viršus siauresnis už burbulo vidurį);

- būti tokios formos ir dydžio, kad vyno temperatūra ir skonis nesikeistų nepageidaujama linkme per greitai (todėl laikome taurę už kojelės, baltąjį ir putojantį vyną pilame į mažesnes taures) ir būtų akcentuojami teigiami, o ne neigiami vyno bruožai (švelnų burgundišką raudonąjį galime visa burna gerti iš plačių taurių, tačiau rūgštų sausą, šaltą šampaną geriau lieti liežuvio viduriu iš siauros taurės).

Jeigu mėgstate įvairių rūšių vyną, tuomet bus sunku išsisukti su vienos formos taurių rinkiniu namuose. Pravartu turėti skirtingas taures baltajam, raudonajam ir putojančiam vynui - nes kiekviename jų svarbūs kiti jusliniai aspektai.

Charakteristikos

Medžiagos Stiklas kristalinis
Paskirtis Taurė baltajam vynui
Savybės Galima plauti indaplovėje
Prekės ypatybė Stiklinis indas

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko: