Vyno ir baro reikmenys

Specialūs pasiūlymai

Taurės šampanui / putojančiam vynui 4 vnt, 252 ml, FONTIGNAC, STAUB Group (Prancūzija)

17189

• Gamintojas: STAUB Group (Prancūzija) -> ZWILLING GROUP (Vokietija).
• Talpa: 252 ml putojančiam vynui.

• Matmenys: viršaus Ø 4,5 cm, max Ø 6,4 cm, h 23,8 cm.
• Medžiaga: ypatingai skaidrus, tvirtas, kristalinis stiklas - "cristal glass".

• Korpusas: taurė ir kojelė nulieti be sujungimo - "pulled stem" technologija.
• Galima plauti indaplovėje, nesibraižo.

• Taurės supakuotos dėžutėje po 4 vnt. - tinka dovanai.

--------------------------------

FONTIGNAC taurės putojančiam vynui turi ypatingai skaidrų kristalinį stiklą, kuris ilgai išsaugo blizgesį.

FONTIGNAC taurės gaminamos Vokietijos stiklo fabrike pagal Premium klasės reikalavimus ir turi dūžiui atsparų ploną taurės kraštą. Jūsų lūpos net nepajaus šio itin švelnaus krašto ir galėsite neblaškomai mėgautis tik vyno aromatu ir skoniu.

Smulkiau

9,00 €

-25%

12,00 €

Pateikti užklausą

Apie prekę

FONTIGNAC putojančio vyno taurės – yra mažesnės talpos, o jų forma yra siaura, primenanti fleitą. Siaura taurės forma ilgiau išlaiko putojančio vyno burbuliukų žaismą ir nukreipia vyno srovę liežuvio viduriu siaura juostele - kad pajustumėte visą putojančio vyno privalumų puokštę. Į mažesnę taurę įpilame mažiau vyno, dažniau jo papildome, nes norime, kad putojantis vynas visada būtų su gausiais burbuliukais, pilnas aromato ir vėsesnis. Ant stalo ar prie jo verta turėti kibirėlį su vandenyje tirpstančiais ledukais, į jį įstatytame butelyje, vynas visą laiką išliks reikiamai vėsus.

-----------------------------

Lietuvos someljė asociacija pataria:

Vyno gėrimo kultūra sparčiai vystosi. Daugeliui mūsų nebeužtenka žinoti, kad geriame baltąjį arba raudonąjį vyną. Norime GERO vyno. Todėl kyla reikalavimai ir indams – jie turi padėti vyno gerumui atsiskleisti, todėl taurės privalo atitikti bent keletą funkcinių reikalavimų:

- būti skaidrios (idealiu atveju neraižytos, nespalvotos, kuo plonesnio stiklo ar krištolo, kad neiškraipytų ar neslėptų vyno spalvos – ji teikia mums estetinį pasitenkinimą);

- sukoncentruotų vyno aromatą, neleistų jam išsklisti į aplinką, kol mes jo neatpažinome, nepasimėgavome, neįvertinome (todėl daugelis taurių yra šiek tiek uždaros – viršus siauresnis už burbulo vidurį);

- būti tokios formos ir dydžio, kad vyno temperatūra ir skonis nesikeistų nepageidaujama linkme per greitai (todėl laikome taurę už kojelės, baltąjį ir putojantį vyną pilame į mažesnes taures) ir būtų akcentuojami teigiami, o ne neigiami vyno bruožai (švelnų burgundišką raudonąjį galime visa burna gerti iš plačių taurių, tačiau rūgštų sausą, šaltą šampaną geriau lieti liežuvio viduriu iš siauros taurės).

Jeigu mėgstate įvairių rūšių vyną, tuomet bus sunku išsisukti su vienos formos taurių rinkiniu namuose. Pravartu turėti skirtingas taures baltajam, raudonajam ir putojančiam vynui - nes kiekviename jų svarbūs kiti jusliniai aspektai.

Charakteristikos

Medžiaga / Danga Stiklas kristalinis
Paskirtis Taurė šampanui
Savybės Galima plauti indaplovėje
Prekės ypatybė Stiklinis indas