Keptuvės kita

Keptuvė TAGINE 3L, Ø 28 cm, su specialiu keraminiu gaubtu, SCANPAN (Danija)

7135 2810

• Gamintojas: SCANPAN AS (Danija).

• Korpusas: nerūdijantis plienas 18/10, veidrodinis poliravimas, trigubas 'impact' dugnas.
• Išmatavimai: Ø 28 x 6 cm, dugno Ø 22,5 cm, talpa 3 L.
• Rankenos: plieno liejinys, profesionalaus tvirtinimo, neįkaistančios.
• Gaubtas: keraminis, kūgio formos.
• Svoris: 3,00 kg.
• Galima plauti indaplovėje.
• Tinka naudoti orkaitėje iki +260°C.
• Tinka indukcijai ir kitoms viryklėms, lauko kepsninėms ir griliams.

• Supakuota dėžėje - puiki idėja dovanai.

---

SCANPAN TAGINE keptuvas su gaubtu - tai Šiaurės Afrikos tautų tradicinis maisto ruošimo ir serviravimo indas.

Kūginis dangtis / gaubtas puikiai sumaišo ir sustiprina maisto ingredientų skonius, todėl lėtai gaminant galite išgauti unikalius, turtingo ir ryškaus skonio patiekalus.

Galima paruošti 4-6 porcijas.

Smulkiau

189,00 €

Pateikti užklausą

Apie prekę

TAGINE RECEPTAI 

Sveiki atvykę į jaudinantį ir spalvingą maisto gaminimo pasaulį su SCANPAN TAGINE. 

Gamindami su TAGINE paruošite šviežią ir skanų maistą, bei patieksite nuostabių, egzotinių patiekalų. TAGINE galima puikiai gaminti ant viryklės, +160oC orkaitėje ar ant dujinės viryklės; gali būti ir degiklis šalia šašlykinės. Mes didžiuojamės galėdami Jums pristatyti kokybišką ir lengvai naudojamą naująjį SCANPAN TAGINE. Mes Jums paruošėme keletą lengvų receptų pradžiai, o tai reiškia, kad Jūs greitai suteiksite savo maistui truputį egzotikos.

TAGINE – tai indas maisto gaminimui, naudojami karštose Afrikos šalyse, tokiose kaip Marokas, Tunisas ir Alžyras. Indas susideda iš panašaus į lėkštę pagrindo-keptuvės ir kūgio formos dangčio. TAGINE pagrindas tinka ir serviravimui, nes sulaiko šilumą. Kūgio formos dangtis leidžia susimaišyti kvapų gausai ir išlaikyti skonį indo viduje. Su TAGINE pagaminsite daug unikalių, maistingų ir skanių patiekalų.

Palyginus su įprastais metodais, šiuolaikinis gaminimas su TAGINE reiškia gamybą ant mažos ugnies (kaitros) ir lėtą gaminimą su labai mažu kiekiu riebalų ar skysčio. Tradiciniai Šiaurės Afrikos patiekalai, sudarantys TAGINE virtuvės pagrindą, pasižymi gausa „šiltų prieskonių“, tokių kaip cinamonas, kalendra, kmynai, saldus svogūnų skonis, citrinų ir česnako šviežumas, taip pat nuostabūs šiltų kraštų maistiniai vaisiai, figos, datulės ir džiovintos slyvos.

p. 3

Keli pagrindiniai TAGINE pagardai, kuriuos naudojame…

Chermoula - skystas prieskonių mišinys, tradiciškai naudojamas žuviai marinuoti; pluoštelis kalendros, pluoštelis petražolių, 3 ar 4 nuluptos česnako skiltelės. 1 citrinos sultys ir žievelė, 1 raudonas čili pipiras (sėklas išimti), ¼ puodelio alyvuogių aliejaus, 1 arbatinis šaukštelis maltų kmynų bei druskos ir pipirų pagal skonį. Sugrūsti visus ingredientus grūstuvėje arba virtuviniu kombainu kol gausis rupi pasta.

Ras el hanoutsausas įvairiausių prieskonių mišinys. Iš visų pasaulio prieskonių mišinių ras el hanout laikomas vienu sudėtingiausių ir labiausiai vertinamų. Ras el hanout reiškia „parduotuvės viršininkas“. Tai egzotinis įvairiausių prieskonių mišinys dažniausiai dedamas į daugelį „šildančių“ patiekalų. Po arbatinį šaukštelį pankolio, kmynų ir kalendos sėklų, paskrudintų bei sumaltų. Po vieną šaukštelį maltos ciberžolės ir cinamono, po 2 arbatinius šaukštelius saldžiosios paprikos ir imbiero, po ½ šaukštelio raudonojo ankštinio pipiro, malto muškato, gvazdikėlių, universalių prieskonių ir kardamono, po ½ šaukštelio jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Visus prieskonius sumaišyti.

Konservuotos citrinos – citrinas konservuotas sūryme, galima rasti tarp Vidurio Rytų skanėstų arba lengvai pagaminti  namuose.

p. 4

Saldžiųjų bulvių (batatų), morkų ir džiovintų slyvų TAGINE (troškinys)

Sudedamosios dalys:

2 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės ir 2 didelės morkos, nuskustos ir stambiai supjaustytos

12-15 nuluptų nepjaustytų mažų svogūnų ar česnakinių svogūnėlių

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

1 nedidelis gabalėlis sviesto

1 puodelis paruoštų valgyti džiovintų slyvų be kauliukų

1 arb. šaukštelis cinamono

1 arb. šaukštelis kardamono

1 arb. šaukštelis imbiero

2 šaukštai skysto medaus

1,5 puodelio daržovių sultinio

2 apelsinų žievelės ir sultys

-

Papuošimui:

Pluoštelis susmulkintų kalendrų ir mėtos, ½  puodelio pjaustytų migdolų.

Gaminimas:

Pakaitinkite SCANPAN TAGINE ant vidutinės kaitros (ugnies), įpilkite alyvuogių aliejaus, įdėkite sviestą ir leiskite jam ištirpti. Sudėkite nuluptus svogūnus (svogūnėlius), pakepinkite geras 5 minutes, tada sudėkite medų, cinamoną, imbierą ir kardamoną. Išmaišykite. Įdėkite saldžiąsias bulves ir morkas, viską gerai išmaišykite ir kepkite kol pagels. Paskaninkite šviežiai maltais pipirais ir druska, įmaišykite sultinį ir džiovintas slyvas, apelsinų sulčių ir tarkuotos žievelės. Uždenkite TAGINE dangtį ir troškinkite ant mažos ugnies (kaitros) apie 35 minutes, kol suminkštės daržovės ir sumažės sulčių. Šį patiekalą taip pat galima gaminti ir iki +160oC įkaitintoje orkaitėje. Pabarstykite kalendra, mėtomis bei migdolais ir patiekite.

Daržovės šiame „syrupuotame“ TAGINE turėtų būti lengvai karamelizuotos. Labiausiai tinka prie ant grotelių keptos mėsos, su traškiomis žaliomis salotomis ir traškia duona. Šis daržovių TAGINE puikiai tinka vasaros barbekiu.

Patarimas, jei jūsų šašlykinė turi ir dujinį degiklį, gaminkite šį daržovių TAGINE kartu kepdami mėsą ant grotelių.

p. 5

Marinuotos (chermoula) žuvies, šviežių bulvyčių, žalių pupelių ir vyšninių pomidorų TAGINE (troškinys)

Žuvis šiam TAGINE marinuojama chermoula marinate, kuris jai suteikia tą nepakartojamą Maroko skonį. Puikus patiekalas, tinkantis bet kuriam metų laikui, bet ypač tinka vasaros pietums po atviru dangum. Greitai ir lengvai pagaminamas, viskas ko jums reikia, tai šviežios traškančios duonos gabaliuko sugerti skanų skystimą.

Sudedamosios dalys:

2 gabalai bet kokios, tinkamos troškinimui baltos žuvies, supjaustytos į porcijas.

15-20 mažų šviežių bulvyčių, nuplautų

1 smulkiai supjaustytas svogūnas

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

1 puodelis žuvies sultinio

1 krepšelis (pakuotė) vyšninių pomidorų

400 g šviežių arba šaldytų pupelių

Chermoula prieskoniai (žiūrėti 3psl.)

 

Gaminimas

Pasigaminkite chermoula prieskonių mišinį, ¾ marinato įtrinkite žuvies gabaliukus ir uždengę indą palikite žuvį marinuotis šaldytuve. Pakaitinkite SCANPAN TAGINE ant vidutinės kaitros (ugnies); įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Pakepinkite kol svogūnai suminkštės, bet neparuduos, įdėkite bulves, įpilkite žuvies sultinį ir likusį chermoula mišinį (1/4 marinato). Uždenkite dangtį, užvirinkite ir pavirkite apie 10 min. Nuimkite dangtį, sudėkite sluoksniais pupeles, vyšninius pomidorus ir chermoula marinuotus žuvies gabaliukus, vėl uždenkite dangtį ir gaminkite ant mažos kaitros (ugnies) apie 15-20 minučių kol suminkštės žuvis. Labai skanus vienos keptuvės patiekalas.

Patarimas, valgant man patinka palikti porą bulvių pabaigai, kad galima būtų jas sutrinti su likusiu be galo skaniu skystimu.

Ėriuko su džiovintais abrikosais ir mėtomis TAGINE (troškinys)

Kaip ir džiovintos figos ar slyvos, maži aromatingi džiovinti abrikosai gali suteikti nepakartojamą ir subtilų skonį bet kokiam vištienos ar ėrienos Tagine (troškiniui).

Ingredientai:

1 kg ėriuko be kaulo, paruošto ir supjaustyto kubeliais

3 šaukštai alyvuogių aliejaus

1 smulkiai supjaustytas svogūnas

Sutrintas česnakas, 4 skiltelės

Mažas sutarkuotas šviežio imbiero gabaliukas

Žiupsnelis šafrano

3 šaukštai skysto medaus

1-2 puodeliai jautienos sultinio

Viena  400 g skardinė avinžirnių, nusausintų ir nuskalautų

1 puodelis džiovintų abrikosų

Druskos ir pipirų pagal skonį

2 šaukštai Ras el hanout mišinio, žiūrėti p.3

½ puodelio šviežiai supjaustytų mėtų serviravimui

 

Gaminimas:

Padarykite prieskonių mišinį ras el hanout kaip nurodyta p.3. Pakaitinkite SCANPAN TAGINE  ant vidutinės kaitros (ugnies); įpilkite aliejų ir įdėkite ėrieną, apkepinkite, kol mėsa parusvės. Įdėkite česnaką, svogūną, imbierą, šafraną ir ras el hanout ir kaitinkite 2 minutes. Įpilkite pusę jautienos sultinio ir medų ir kaitinkite kol vos pradės virti, uždenkite dangtį ir virkite 45 minutes. Kartas nuo karto patikrinkite ar netrūksta skysčio, įpilkite dar jautienos sultinio, kad troškinys nebūtų sausas. Įdėkite avinžirnius ir abrikosus ir virkite dar 45 minutes arba kol mėsa bus visiškai minkšta, vis įpildami sultinio, jei reikia. Nuimkite dangtį, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, pavirinkite truputį be dangčio, kol sumažės skysčio ir jis pasidarys tirštas. Prieš patiekdami pabarstykite šviežiai supjaustytais mėtų lapeliais. Su šiuo patiekalu puikiai tinka traškios žalios salotos su trupučiu čili, kad papildytų patiekalo saldumą.

p.7

Idealaus TAGINE paslaptis, kai mėsa yra dieviškai švelni, sodrios spalvos ir skonio, yra paskrudinti mėsą kol karamelizuosis natūralus cukrus, tada sumažinti kaitrą. Laikas nėra labai svarbus, Tagine nieko neatsitiks, jei ir ilgiau gaminsis, netgi priešingai, sustiprės skonis, nes ingredientai tiesiog „ištirps“ velvetinėje masėje.

Vištienos su alyvuogėmis ir konservuotomis citrinomis TAGINE (troškinys)

Sudedamosios dalys:

8-10 gabaliukų vištienos su kaulu, (šlaunelės, kumpeliai), be odos

2 dideli, riekelėmis pjaustyti svogūnai

4-6 skiltelės česnako, sutrintos

2 šaukšteliai maltų kmynų,

1 šaukštelis čili miltelių

1 šaukštelis ciberžolės

1 šaukštelis malto imbiero

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

1,5 puodelio vištienos sultinio

4 konservuotos citrinos, nuplautos ir smulkiai supjaustytos

1 puodelis žalių ir juodų alyvuogių

1 pluoštelis šviežios kalendros, smulkiai supjaustytos

1 pluoštelis šviežių petražolių, smulkiai supjaustytų

Druskos, pipirų pagal skonį

 

Gaminimas:

Pakaitinti SCANPAN TAGINE ant vidutinės kaitros (ugnies), sudėkite vištienos gabaliukus ir lengvai apkepinkite iš abiejų pusių, sudėkite svogūnus, česnaką, kmynus, čili miltelius, ciberžolę, imbierą ir alyvuogių aliejų, viską pavirinkite kol suminkštės, bet neparuduos svogūnai. Įpilkite vištienos sultinį ir uždenkite dangtį. Užvirinkite, sumažinkite kaitrą (ugnį) ir virinkite 45 minutes, kartą kitą pavartydami vištienos gabaliukus, kol jie bus minkšti, o skysčio žymiai sumažės. Pabarstykite druskos ir pipirų pagal skonį ir nuimkite bet kokį riebalų perteklių nuo paviršiaus. Įmaišykite konservuotas citrinas, alyvuoges, kalendrą ir petražoles ir dar virkite 15 minučių. Patiekite su kuskusu.

Šį patiekalą taip pat galima gaminti +160o C orkaitėje.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Dėmesio:

prekių nuotraukos skirtos tik iliustraciniams tikslams ir yra pavyzdinės. Aprašyme pateikta informacija yra bendro pobūdžio ir ne visos savybės gali būti paminėtos. Originale galimi atspalvių, užrašų, įpakavimo, matmenų, funkcijų ir kitų savybių neesminiai skirtumai. Prašome vadovautis gamintojo pakuotėje esančia informacija, nurodytais prekių parametrais ir savybėmis. El. parduotuvėje vykdomos akcijos ar prekių kainos gali skirtis nuo prekių kainų mūsų fizinėse parduotuvėse. Esant klausimams, visada laukiame Jūsų atsiliepimo telefonu +370 604 09011 arba el. paštu rinkodara@puodai.lt.

Charakteristikos

Medžiagos 18/10 plienas / keraminis gaubtas
Paskirtis Troškintuvas - keptuvė
Savybės Tinka indukcinėms viryklėms
Serija IMPACT
Ilgis Ø 28, talpa 3 L
Struktūra / Konstrukcija Funkciniai dangčiai
Prekės ypatybė Gera dovana

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko: